Barnkalas nummer 1 – easy does it!

IMG_9527

Låt inte barnkalaset ta all energi i veckor före det är dags. Kids har sällan problem att aktivera sig. Samma sak med maten, easy does it.

Till det här kalaset fixade vi små brödkorgar som vi fyllde med sallatsblad, lite bönor, körsbärstomater och hemlagad kebab. När det gäller kebabsås så gjorde vi en på lite crème fraîche och ketchup (du kan lätt fixa ”starksås” genom att tillsätta chillisås och lite vitlök).

Inköpslista för käk, ballonger, servetter och godis hittar du här; Göteborgsbutiken, Stockholmsbutiken.

8 barn cirka 30 minuter

Brödkorgar med kebab

400 g färs
1,5 msk kebabkrydda
0,5 tsk salt
1 msk olja

8 skivor formfranska
sallatsblad
körsbärstomater
svarta bönor

1 dl crème fraîche
1 msk ketchup

Gör så här

Skär av kanterna på brödet och kavla brödskivorna tunt. Tryck ner skivorna i hålen på en muffinsplåt och rosta i ugnen 200°C i 5-10 minuter. Låt svalna och lyft upp försiktigt.

Blanda färsen med krydda, salt och olja. Kavla ut 1/4 mellan två bakplåtspapper. Lossa det översta och lägg färsplattan i en varm stekpanna med färssidan nedåt. Lossa det övre pappret efter en stund och vänd på färsplattan.

Lyft upp och skär i strimlor. Fyll korgarna med avrunna svarta bönor, sallatsblad, tomater och kebab. Servera med sås på crème fraîche och ketchup.


kalas

Poängfight med ballonger

  • Alla barn får tre ouppblåsta ballonger. Tur i ordning blåses ballongerna, en i taget, upp (ev. med hjälp av en vuxen) och ges till barnet som släpper den så att den far iväg i rummet.
  • Beroende på var den landar ger den olika många poäng. Golvet ger ett poäng, en soffa kanske ger tre, bord sex, fönsterbrädan sju och fåtöljen fem. En fullträff på en lampa ger tio! :)
  • Den som får flest poäng sammanlagt vinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s