Midsommar, festen vi väntat på

Tiden går med rasande fart, det är inte längesedan vi planerade nyårsmiddagar och hela våren har vi legat i hårdträning. För precis som i årets kock så gäller det att prestera som bäst och ha stenkoll på de olika momenten på midsommarafton.

Frukosten

Här är det okej att göra lite som man vill och lite som man brukar. Det är efter frukosten det hela måste vara planerat in i minsta detalj.

krans

Dekorationer

Midsommarstång eller inte? Det är första beslutet du måste ta. Oavsett så måste det finnas färska blommor på midsommar. Plocka själv eller köp exklusivt utvalda. Behöver du hjälp med midsommarkrans så hittar du en video här.

IMG_5969

Lunchen

Här tolereras inga misstag. Färskpotatisen ska vara pytteliten, jordig som sjutton och ganska svår att få tag i (om man inte handlar på Mat.se). Den ska handskrubbas, kokas med salt och dill. På bordet ska även gräslök, sill i mängder, gräddfil, ost, knäckebröd, hackat ägg, smör samsas om platsen för öl och snaps.

Behöver du hjälp med sillinläggning och snapskryddning hittar du det här.

27532209354_3b73e5406a_k

Tårta eller jordgubbar till fika

Kolla med familj och gäster, det kan vara någon som inte kan tänka sig en midsommar utan jordgubbstårta. Själv tänker jag bara ställa fram solmogna jordgubbar, vispgrädde och strösocker.

27866449910_45ddd209dc_k

Lek och bus

Nu är det dags att röra på sig lite innan grillen ska tändas och det är dags att äta igen. Dans runt midsommarstång, femkamp eller skattjakt? Eftersom vi inte vet om det ska bli jättevarmt och soligt så är det lika bra att förbereda vätskedepåer. Vad sägs om rabarbersaft och en rabarberbål för den som önskar plusmeny?

19143717_834961103336219_2272783548721401343_o

Grill till nattamat

Oftast dröjer det lång tid innan man blir hungrig igen, men den stunden kommer och då vill man vara förberedd. Själv har jag laddat upp med min signatur-rub, en kryddblandning som man gnider in i köttet eller kycklingen när man ska grilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s