Måns bästa midsommartips

1. Lekar – ju fler desto bättre!

Det finns inget som livar upp stämningen bättre än lekar. I år är jag lekledare och vi kommer bland annat att köra Trebens-stafett, Irländsk julafton och ballongkramar!

2. Bjud på din egen sill

För mig är sillen det bästa på hela midsommarbordet, förutom jordgubbar då förstås. Därför brukar jag även lägga in min egen sill. Det blir en ny variant varje år och det är bara fantasin som sätter gränser! I år blir det kapris, rödbetor och schalottenlök i lagen. Recept via länken på bilden!

måns.sill
Inlagd sill med kapris, rödbetor & schalottenlök

3. Gör kransarna och klä midsommarstången ihop

Det är något särskilt med att gå ut på midsommaraftons morgon och plocka ihop blommor och björkris till kransarna och stången. Jag fick en massa bra tips av min kollega, Michael Krantz, om hur man enklast gör sin krans. Se hans film nedan!

 

4. Skippa Beska droppar och krydda egen snaps istället!

Snapsvisor och skålande är klassiskt för midsommar men tyvärr är jag inte särskilt förtjust i någon av de färdigblandade dryckerna man kan köpa. Därför brukar jag och min fru krydda vår egen snaps och bjuda gästerna på!

kryddsnaps
Måns kryddblandning till snaps

5. Våga tänka utanför lådan – gör vegetariska alternativ!

Vår familj tänker mycket på hur vi äter och vad det har för konsekvenser för miljön. Vi har därför gått över mer och mer till vegetariska alternativ. I år kommer vi därför även att servera en Veggosill. Ska bli spännande att se vad våra gäster tycker om det!

Veggosill – marinerad auberine
Veggosill – recept här!

När det gäller väder har jag tyvärr inga tips förutom att klä sig efter väder och kanske ha en plan B om man har tänkt att sitta ute. Jag vill självklart passa på att önska er en riktigt härlig och festlig midsommar!

/Måns på Mat.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s