Hänryckningens tid – långhelg igen

I år blir det många långhelger, måndag blir klämdag då är det annandag pingst och sedan nationaldag direkt. Totalt fyra lediga dagar för många av oss.

shutterstock_573465454

Lördag och söndag kommer helt klart bestå av vanliga helgaktiviteter. Långfrukost, lite fix i trädgården för min del och sedan grill. Min kollega Kristin har investerat i någon slags pizzautrustning till sin grill och kan inte nog understryka att jag bara måste skaffa en likadan. Eventuellt blir det en tur till någon grilltillbehörsbutik på lördag.

Jag ska i alla fall inte glömma att sätta en pizzadeg redan i morgon eller i kväll. Den klarar sig i kylen upp till 3 dygn, det är bara att hitta rätt tillfälle att använda den.

ri_22204_4

Annandag pingst

Klämdag och då får det bli middag med lediga vänner, har bestämt mig för att göra en rejäl kycklinggryta med vitt vin, fänkål och champinjoner. Till den blir det bara bröd och lite vin i glasen.

IMG_4093

Nationaldagen

Vi har tidigare varit ganska dåliga på att fira vår Nationaldag men jag tycker nog att det börjar bli lite bättre på den fronten. Samtidigt är det många maträtter som vill knipa dagen. Har hört att det är smörgåstårtans dag, sillens dag och färskpotatisens dag.

I år väljer jag smörgåstårta och tar med den på picknick till något firande. I picknickkorgen så åker även några Carlsberg alkholfri öl med.

Njut nu av ledigheten

Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s