5 tips för en stressfri morgon ☀️

1. Skippa snooze-knappen

Är du också en person som älskar att trycka på snooze? Sluta med det. De där extra minuterna ger ingen värdefull sömn, dessutom slutar det oftast med att morgonen blir alldeles för sen och stressen ännu mer påtaglig. Inte ett bra sätt att börja dagen på! Har man lite svårt att gå upp på morgonen kan ett tips vara att lägga en frukt bredvid sängen och äta det första man gör, på så vis går blodsockret upp och du får snabb energi.

2 (3)

 

2. Förbered frukosten

Prova att förbereda för frukosten på kvällen. Varför inte prova Over night oats eller ställa in en färdigblandad smoothie i kylen. Vill du lyxa till det ännu mer kan du beställa leverans med färskt bröd och alla frukosttillbehör från oss på Mat.se. Vi leverar redan kl 07 på morgonen.

overnight
Over night oats – recept

3. Dra ned på kaffet

Att dra ned på kaffe-intaget på morgonen kan faktiskt vara en god idé. Koffein stimulerar nämligen kroppen att producera adrenalin och kortisol vilket leder till att man blir ännu mer stressad. Koffein kan även göra att man känner sig mer ängslig och spänd.

4. Umgås med någon

Att börja dagen med att sitta ned med någon i fem minuter och socialisera kan ge en riktigt positiv boost. Vare sig det är vid köksbordet eller i bilen på väg till jobbet. Att umgås med nära och kära är guld värt!

Michael & Kristin i studion.

5. Spara nyheterna till senare

Att börja morgonen med nyheterna är vanligt i många hem men vi vill gärna tipsa om att spara nyheterna till senare. Breaking news och tragiska nyheter i högt tempo kan ofta ge negativ energi och nervösa känslor. Även om man inte tycker att man själv påverkas kan det vara bra att tänka på om man har barn i hemmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s