Väck grillen till liv!

Äntligen dags att plocka fram den efterlängtade grillen. Har den stått i dvala över vintern så kan det vara bra att ge den lite extra kärlek. 

  • Aska – Om du använder kolgrill så börja alltid med att tömma askbehållaren. Ha det som vana att alltid göra det innan grillning. Detta ger bättre lufttillströmning som i sin tur ger en bättre glöd. Har du en grill utan behållare kan du lägga lite folie under för att fånga upp askan.  
  • Nyttja askan – Askan kan man använda till lite av varje och är rik på mineraler. Sprid ut det på gräsmattan, i rabatter eller i komposten. Har ni ingen trädgård så kan man istället använda det till att putsa fönster eller silver. SÅ användbart!
  • Galler – Smuts och grillrester bränner man enklast bort. Lägg gallret på grillen och låt det bli riktigt varmt. Använd sedan en grillborste och skrubba bort det brända. Tycker man att det är tråkigt att skrubba så kan man låta gallret ligga ute på gräsmattan över natten efter att man har grillat så tar daggen hand om disken (jaja, lite kanske ni får skrubba) 
  • Grillborsten – Se över grillborsten kontinuerligt. En sliten borste som tappar stålstrån och hamnar i maten kan vara livsfarligt. 
  • Brandfara – Har det gått länge sedan man grillade så kanske det är dags att påminna barn och vuxna om risker samt se över husets brandskydd. 

Välkommen in och inspireras av våra grillrecept!

/Kristin

pin_white_large (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s