Dumplings

IMG_5211
4 sorters dumplings med sås

Att gå på restaurang och äta asiatiskt är vi nog många som gillar, det är även fler och fler som vågar sig på att göra egna dumplings hemma. Faktiskt enklare än man kan tro även om det kräver lite tid och tålamod.

Nu har vi förenklat det ännu lite mer, så du kan få hem restaurangen till dig…typ. Äntligen har vi Beijing 8 i sortimentet, där man klickar hem och lagar till en asiatisk festmiddag snabbare än du kan säga Konbanwa! 

IMG_5218
4 sorters dumplings med sås

Viktigast att komma ihåg (liksom med all matlagning) är att det inte finns något rätt och fel. Man kör på och smakar sig fram.

SÅ HÄR GÖR DU:

  • Välj vad du vill ha för dumplings, såser och tillbehör.
  • Lägg med en ångkorg om du inte redan har en hemma.
  • Hur du än väljer att tillaga dem så tina dem först. Går de inte åt så står de sig minst 4 dagar i kylen.

ÅNGA:

Använd en kastrull som passar till storleken på ångkorgen. Fyll halva kastrullen med vatten. När vattnet kokar placerar du ångkorgen med lock ovanpå. Låt ånga i ca 6 min. Om du tillagar många dumplings kan du ha upp till tre ångkorgar ovanpå varandra. Byt plats på korgarna efter halva tiden och glöm inte att lägga lock på översta korgen. Fördelen med att ånga är att alla smaker och vitaminer bibehålls.

STEKA:
Bäst resultat får du om du ångar degknytena innan du steker dem. Häll ett ca 1 mm tjockt lager olja i en stekpanna och stek på medelhög värme. Använd inte olivolja men prova gärna vitlöksolja, eller matolja tillsammans med sesamolja. Stek på ena sidan tills de fått en fin gyllenbrun färg.

FRITERA:
Har du en fritös sätter du den på 180 grader och friterar i 3 min. Om du inte har en fritös, kan du fritera i en kastrull. Häll oljan i kastrullen så det blir ca 4 cm djupt och värm upp till 180 grader. Fritera därefter degknytena i ca 3 min. Viktigt när man friterar i kastrull är att stänga av fläkten och att inte hälla på vatten om det skulle bli för varmt och börja brinna.

MICRO:
Lägg degknytena i en skål. Häll i en halv deciliter vatten och täck skålen med plastfilm. Kör 90 sek på 800W eller 40 sek på 1500W.

IMG_3119
Edamame

pin_white_large (1)

/Kristin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s