Knäck konsten att koka ägg!

IMG_8565_redigerad kopia

Att koka ägg är väl ändå inte svårt? Fast ändå tenderar resultatet att bli olika trots att vi tycker att vi gör på samma sätt. 

🐔 Tänk på att:

  • vattnet skall precis täcka äggen.
  • koka äggen i kastrull utan lock.
  • stormkoka inte, äggen kan gå sönder och vattnet kokar bort.
  • spola dem i kallt vatten när de är klara, annars fortsätter ”kokningen”.
  • fler ägg kräver lite längre koktid.
  • om du förvarar äggen i kylen, så låt dem gärna rumstempereras ett tag innan de läggs ner i kokande vatten, annars är det risk att de spricker.
  • fler faktorer som spelar in: vad du har för ägg, spis, kastrull och just din definition är av löskokt, mjukkokt och hårdkokt.

IMG_8555 kopia

🐔 Kallt vatten

Lägger du ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp så blir tiden ungefär:  (ta tiden från när vattnet börjar sjuda eftersom det tar så olika lång tid för en spisplatta att bli varm)  

  • 2-3 min: löskokt
  • 5-6 min: krämig gula
  • 8-9 min: hårdkokt ägg

🐔 Kokande vatten

Lägger du ner äggen direkt i kokande vatten så blir koktiderna ungefär:

  • 4-5 min: löskokt ägg.
  • 7-8 min: krämig gula
  • 9-10 min: hårdkokt ägg.

badge_large (1)

Självklart har vi bra priser på ägg nu i påsktider. Välkommen in i butiken!

/Kristin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s