Det finns så mycket pekpinnar och direktiv som berättar för oss hur vi skall leva och framförallt äta. Ibland svänger pekpinnarna lite väl fort och vi vet inte riktigt åt vilket håll vi skall vända oss. Hur skall vi veta vad som passar just oss?
Här har vi gått runt, mått ganska bra och trott att vi tålde både det ena och det andra. Men nu när man läser så kanske jag ändå är gluten, laktos och har svår proteinbrist som bara kvarg kan fylla på…kanske?

Det är enkelt att raljera kring alla trender som kommer och går. Men vi kan också försöka se på det med någon form av sunt förnuft.
Så länge vi mår bra, så länge det tillför sund, god mat och så länge det inte skadar någon/något på vägen så är det väl ändå ganska roligt med ny mat? Man måste inte anamma allt till 100% och man måste inte stänga dörrar bakåt bara för att man öppnar nya.
En annan bra fördel med alla nya trender är att vi har blivit bättre på att granska både innehåll, ursprung och produktion.


Hemma i vårt kök är det mesta välkommet – så länge det finns en bra tanke med det. Just nu har vi testat mycket inom kategorin alternativa kolhydrater – eller sk. Grönhydrater.
Fast vi måste inte kategorisera det och sätta namn på allt, utan vi kan bara kalla det för vad det är: morotspasta, bönpasta, blomkålspizza, linspasta, squashpasta, blomkålsris m.m.
Det är kort och gott mat och den kan lagas och smaksättas på många olika sätt.


Så våga öppna mer dörrar och testa. Våga vara Mat-swingers – vi är öppna för allt:)
Just nu har vi extra bra pris på de nya, trendiga produkterna morot, blomkål och zucchini. De är grymma!!
/Kristin
Obs: Bönpasta, linspasta, kikärtspasta och liknande produkter. De är vanligtvis glutenfria, men det kan skilja sig mellan olika märken så kontrollera alltid innehållsförteckningen.