Öppna dörren för grönhydraterna 💚

Det finns så mycket pekpinnar och direktiv som berättar för oss hur vi skall leva och framförallt äta. Ibland svänger pekpinnarna lite väl fort och vi vet inte riktigt åt vilket håll vi skall vända oss. Hur skall vi veta vad som passar just oss?
Här har vi gått runt, mått ganska bra och trott att vi tålde både det ena och det andra. Men nu när man läser så kanske jag ändå är gluten, laktos och har svår proteinbrist som bara kvarg kan fylla på…kanske?

IMG_4708
Chorizo med zucchini & senapssallad

Det är enkelt att raljera kring alla trender som kommer och går. Men vi kan också försöka se på det med någon form av sunt förnuft.

Så länge vi mår bra, så länge det tillför sund, god mat och så länge det inte skadar någon/något på vägen så är det väl ändå ganska roligt med ny mat? Man måste inte anamma allt till 100% och man måste inte stänga dörrar bakåt bara för att man öppnar nya.

En annan bra fördel med alla nya trender är att vi har blivit bättre på att granska både innehåll, ursprung och produktion.

IMG_5385
Linspasta med vitlöksstekt zucchini & parmesan
IMG_6511
Pizza på äggbotten med lufttorkad skinka & oliver

Hemma i vårt kök är det mesta välkommet – så länge det finns en bra tanke med det. Just nu har vi testat mycket inom kategorin alternativa kolhydrater – eller sk. Grönhydrater. 

Fast vi måste inte kategorisera det och sätta namn på allt, utan vi kan bara kalla det för vad det är: morotspasta, bönpasta, blomkålspizza, linspasta, squashpasta, blomkålsris m.m.

Det är kort och gott mat och den kan lagas och smaksättas på många olika sätt.

IMG_6554
Färsbiffar med grönpepparsås & zucchinipasta
img_4730
Morotscarbonara 

Så våga öppna mer dörrar och testa. Våga vara Mat-swingers – vi är öppna för allt:)

Just nu har vi extra bra pris på de nya, trendiga produkterna morot, blomkål och zucchini. De är grymma!!

Välkommen in i butiken!

/Kristin

pin_white_large (1)

Obs: Bönpasta, linspasta, kikärtspasta och liknande produkter. De är vanligtvis glutenfria, men det kan skilja sig mellan olika märken så kontrollera alltid innehållsförteckningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s