Våfflor!

18663
Våfflor med fetaost & äpple

Att våffeldagen infaller sig på en lördag i år är väl extra trevlig. Våfflor är inte bara väldigt gott till fikat, det är även ett perfekt sätt att servera förrätt, tilltugg eller smårätter till buffébordet. Klicka på receptnamnen för att komma till recepten.

Viktigt våffeltips No.1

Gör hellre den första för liten än för stor så att man får ett grepp om hur mycket smet man skall ta. Det är trist att börja med att få smet över hela järnet och stå och titta på hur det bränner fast mer och mer för varje gräddning.

18661
Våfflor med champinjonstuvning

Viktigt våffeltips No.2

Testa att variera med mjölk, vatten, sodavatten eller lättöl. Kolsyra tenderar nämligen att göra dem ännu frasigare.

Viktigt våffeltips No.3

Jag gillar mest gamla våffeljärn, helst de utan teflon. Finns oftast fina att fynda på loppisar. Dock kan de vara svåra att rengöra. Ett bra husmorstips för riktigt ingrodda våffeljärn är att göra en så kallad diskvåffla och grädda den. Diskvåfflan suger åt sig all smak och smuts ur järnet (och äts alltså inte upp)

Diskvåffla

1/2 dl vatten
2 msk salt
1 dl vetemjöl

Blanda allt och grädda som en vanlig våffla. Upprepa vid behov. Torka av med en fuktig trasa efteråt.

18660
Våfflor med räkor & tångkaviar

Och vad är nu Tångkaviar?

Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång, främst brun havstång. Tången löses upp och formas sedan till små kulor och kryddas. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom.

Välkommen in i butiker där ni hittar ännu mer goda våfflor.

TREVLIG VÅFFELDAG!

/Kristin

pin_white_large (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s