Souvas & renskav

img_7184jpg_22670371873_o kopia.jpg
Souvas

Idag är det Samernas nationaldag. Det tycker jag vi firar med en Souvas med lingon, tunnbröd och rödlök.

En Souvas, ungefär som en Norrländsk kebab tillagas egentligen på rökt ren. Allra godast blir det såklart om ni tar med er eran Muurikka och tillagar er Souvas ute på det fantastiskt vackra norrländska fjället.

Är det så att man varken har tillgång till Muurikka, fjäll eller rökt ren så kan man köra på renskav och en stekpanna. Det smakar inte riktigt detsamma – men blir väldigt gott det också.

Renskav är en riktigt bra produkt att ha i frysen. Något vi borde äta mycket mer av. För att det är gott, smakrikt, prisvärt och ett bra sätt att ta tillvara på allt kött på djuret. Och även för att det alltid smakar extra fint när man vet att det är svenska djur som har haft det bra.

Mer gott med renskav hittar ni HÄR.

/Kristin

pin_white_small

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s