En tålmodig smulpaj

Att baka och framförallt äta bakverket är allt en fin syssla. Allra roligast tycker jag att det är när man inte behöver följa recept utan kan höfta lite åt höger och vänster. När man kan blanda ner lite godsaker från skafferiet och även låta barnen köra på.

Det är inte alla bakverk som tillåter sådan här improvisationsbakning. Vi har dock en kaka som vi återkommer till hela tiden. Så tålig och tacksam att variera och höfta. Den kära, fina Smulpajen.

img_0545
Blåbärspaj med lime & kokos

Den känns lika rätt en frostig vinterfika tillsammans rykande hett kaffe som till svalkande saft en varm sommardag.

Använd säsongens frukter, bär och variera kryddningen därefter. Just nu är det underbar med vinteräpplen eller frysta bär från sommarens skörd. Variera gryn, frön, nötter och smaksätt med honung, farin eller sirap. Mamma kan till och med smygblanda ner massa nyttigheter utan att barnen märker.

Så kära smulpaj – tack för trevliga bak och fikastunder!

Vill man ändå följa recept så kan man naturligtvis göra det. Här hittar ni goda dessertpaj Här kommer två bra recept med blåbär och här hittar ni massa mer smulpaj. Lika goda att servera ihop med en klick grädde, yoghurt, glass eller vaniljsås.

img_1755
Smulpaj med müsli & blåbär. Serveras med en klick vaniljyoghurt.

Just nu har vi extra bra pris på havregryn, solrosfrön, kokos, äpplen, smör och massa mer bra för att höfta ihop en smulpaj.

Trevligt 11-kaffe!

/Kristin

pin_white_large (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s