Morot, pesto, ägg & kokos – fyra bra genvägar till middag

Alla har sina egna bra genvägar för att snabbt kunna slänga ihop en middag. Här kommer några av mina. De är såklart baserade på vad som går hem hos oss  – men bra produkter som ni enkelt anpassar efter ert tycke och smak.

Morot, pesto, ägg och kokosmjölk – fyra produkter som vi dessutom har väldigt bra pris på just nu. Så passa på!

img_6173
Röd linssoppa med kokos, morötter & salladslök

💛 Morötter 

Inte nog med att de är nyttiga och finns i säsong under hela året – de är även väldigt tacksamma att använda i en rad olika rätter.

Vi använder mycket i soppa, gryta, wok och även mycket nedriven i köttfärssås, brödbak, omelett och muffins. Moroten fungerar lite varstans med sin söta smak, saftighet och fina färg.

IMG_6791
Morotsbiffar
IMG_0058
Surdegspizza med pesto & oliver

💛 Pesto

Så mycket smak av Italien i en liten burk. Det är inte svårt att göra egen, men det är även väldigt smidigt att ha en färdig när tiden inte finns.

Jag använder det för att sätta smak på lite av varje. En klick i grytan, såsen, på pizzan, varma mackan, i omeletten, i röran och självklart pastan. Snabbare genväg går knappt att hitta.

img_4003
Tortellini med pesto
IMG_0246 kopia
Äggsallad med kaviarröra

💛 Ägg

Få andra livsmedel är så näringsrika, prisvärda, goda och kan varieras så mycket som ägg. För att inte tala om alla dess egenskaper som bindningsmedel, konsistensbyggare, smak- och färgförstärkare.

Så länge vi har ägg hemma så kan vi alltid få till någon form av middag.

IMG_6501-2
Äggburgare med spenat & mozzarella

💛 Kokosmjölk

En enkel väg att sätta ny smak på väl invanda rätter. Kokosmjölken är väldigt tacksam att använda till så mycket mer än bara det asiatiska köket. Prova den i soppor, grytor eller i en frukostsmoothie.

Många tror att det är vätskan från innandömet i en kokosnöt, vilket inte stämmer. Mjölken är i stället kokosnötextrakt utblandat i vatten. Så vill ni ha en lättare kokosmjölk – späd den hellre med vatten själva än att köpa en dyrare lightprodukt.

img_1328
Kokoskyckling i couscous

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s