Mellandagssporten – att ta hand om alla goda matrester

Nu är vi många som börjar känna oss mätta på julmaten. Den har även åkt in och ut ur kylskåpet ganska många gånger och det är bra om den tar slut nu.

Så vad gör NI med resterna? Ös gärna på med inspiration!

Matrester har alltid haft en lite tråkig klang, men jag tycker allt att det börjar vända. Hemma hos oss har det nästan blivit en sport av det – dels att inte slänga något och dels att få till nytänkande rätter. Och mellandagarna är onekligen högsäsong i vår sportsäsong.

Skinka är något som vi vanligtvis får över av. Och skulle den ta slut så köper vi gärna en till. En så tacksam produkt att använda till lite av varje.

Dock kanske man har tröttnat på smaken och den kan behöva kryddas upp åt något nytt håll.

Som att baka pizza med mycket färska örter, en asiatskt wok med chilihetta, en ugnspankkaka med timjan eller en grönsaksfräs med matvete och kapris.

img_3769
Skinkfräs med matvete & kapris
img_0039
Pasta med pepparrot & skinka
img_3208
Pizzakit med julskinka

För att inte tala om doppespadet – så bra att använda till både soppa och gryta.

Vad gör NI med skinkresterna? Och med de andra resterana med för den delen? Dela gärna med er av era mellandagstips.

Vi har även en del skinka över i butiken till mycket bra pris. Ett bra tillfälle att fylla på i frysen. Tillaga den och skiva ner i mindre bitar. Perfekt att ta fram och fräsa på en stressig tisdag när vardagens har kickat igång igen.

pin_white_large (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s