Beräkna bubbel och vin

Välkomstdrink: När dina gäster kommer är det trevligt att bjuda det ofta på champagne/mousserande vin eller en drink med 2-4 cl sprit. Räkna med ett glas per person, eller två om inte alla gäster dyker upp samtidigt och ni får vänta in någon.

Förrätt: Beräkna ett glas vin, eller en flaska (33 cl) öl/vatten per person.

Huvudrätt: Beräkna två glas vin per person, eller en halv flaska. Ställ gärna fram alternativ till gäster som inte dricker vin. Flaskor med vatten och öl, både mellanöl och starköl.

Alkoholfritt: Glöm inte bort de som inte dricker alkohol! Servera en ginger ale till välkomstdrink och god torr cider till maten, så att de inte behöver dricka mineralvatten eller läsk hela kvällen.

Avec: Ett litet glas till kaffet efter maten. En avec består ofta av 4 cl sprit. Rom, punch, cognac eller likör.

Vad ska du äta?

Har du inte bestämt menyn och behöver lite hjälp så har vi tagit fram tre stycken nyårsmenyer. Dessa är beräknade till 4 personer.

1
Förrätt: Hummersallad med brynt smör
Varmrätt: Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Dessert: Profiteroles au chocolat

2
Förrätt: Löjromscheesecake
Varmrätt: Fläskfilé Oscar
Dessert: Vit chokladpannacotta med basilika

3
Förrätt: Sparrissoppa med syrad grädde
Varmrätt: Svamplasagne med marinerad fänkål
Dessert: Chokladig cheesecakemousse

Gott nytt år

Michael

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s