Sill på 5-minuter

IMG_5978
Grönpeppar, pepparrot & persilja.

Att lägga in egen sill behöver varken vara krångligt eller ta tid eftersom det mesta av jobbet redan är gjort, men tänk på vilken sill ni använder.

Det snabbaste sättet kan ni göra samma dag – en så kallad 5-minuters sill. Den sillen är inlagd, färdig och skall bara smaksättas.

Du kryddar den själv och har på fem minuter….typ gjort den själv.

Jag tycker att det blir bättre smak om den får stå till sig ett par timmar, men själva sillen är färdig att äta.

IMG_5969
Citron, basilika & parmesan

Välj själv om du vill göra en klar eller en krämig variant och smaksätt med de smaker du föredrar.

Några smakfavoriter bland krämiga sillar är:

IMG_5965
Citron & gräslök

Och bland de klara varianterna:

När man gör en klar variant så kan man använda lagen som sillen ligger i. Vill man så kan man även göra en egen 1-2-3-lag.

Det blir ingen direkt smakskillnad men den blir lite klarare och finare.

IMG_5989
Kapris, rödbeta & schalottenlök

1-2-3-lag

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Värm och blanda.

Det andra alternativet är inte mycket svårare det, då använder man Inläggningssill. Där kokar man alltid sin egen 1-2-3- lag i vilken sillen sedan får stå 1-2 dygn. Fortfarande väldigt enkelt och kräver varken att man fiskar, rensar eller filéar själv.

Här en traditionellt inlagd klar sill med Kryddpeppar, dill, lagerblad & rödlök.

Välkomna in i butiken för mer Sillinspiration!

pin_white_large (1)

/Kristin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s