Lägg in din egen sill!

 

Att lägga in sin egna sill är inte så svårt, helt klart något att testa. Det du behöver är:

Inlagd sill

500 g sill
0.5 dl ättika 24%
3.5 dl vatten
2 msk salt (utan jod)

Kryddning
3 dl vatten
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 morot
1 gul lök

Så här gör du

Dra skinnet från sillfiléerna, blanda ihop ättika, vatten och salt. Låt sillen ligga över natten i första lagen.

Skär sillen i bitar. Skala lök och morot och skär i tunna skivor. Blanda ihop inläggningslagen och varva allt i en burk. Låt stå i kylskåp två dagar och sedan är det bara att njuta.

God jul

Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s