9 december

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland, och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.

Doften av nybakade pepparkakor är fantastisk och hör definitivt ihop med dagarna innan Lucia. Gör en egen ekologisk pepparkaksdeg eller köp hem lite färdig pepparkaksdeg och ha i kylen, det tar inte speciellt många minuter att kavla och stansa ut en eller två plåtar fyllda med pepparkakor. Med andra ord, baka lite i taget så behöver det inte bli ett dagsprojekt att baka.

img_4794

Genväg – snabbspår

Om det skulle dyka upp oanmälda gäster kanske man inte har tid att kavla supertunt och trycka ut hjärtan… men det finns lösningar för det också.

  • Kavla en platta och skär pepparkakssticks (200°C cirka 5 min)
  • Gör en rulle och skär i bitar och grädda (175˚C i 8-10 minuter)
  • Ta ut pepparkaksdegen från kylen och hyvla tunna skivor och grädda (200°C 4-5 min)
  • Gör 2-3 cm tjocka rullar lika långa som en plåt. Platta till längderna, strö över hackad mandel och grädda (200°C i 10-14 minuter). Tag ut från ugnen och skär i sneda bitar, låt svalna.

God jul

Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s