Tjena alla monsterdiggare, nu är det Halloween!

img_0694
Michael

Det har väl inte undgått någon att vi har fått en relativt ny festlighet. Min första halloweenfest gick jag på 1989 eller 1990. Det var ett gäng amerikanska utbytesstudenter på Högskolan i Borås som höll en halloweenfest. Jag och många andra inbjudna hade verkligen inte en aning om vad det betydde. Men för amerikanerna så betydde det att man klädde ut sig, de flesta i toga och någon enstaka som monster. Långt ifrån det som jag numera förknippar med Halloween. Nu är det mest läskigheter som spöken och monster. Det är väl därför det har bildats två läger, de som är för halloweenfirande och de som är emot. Jag tycker som Butterick’s VD Bengt Olander, att Halloween och Allhelgonahelgen är och ska vara två helt skilda saker.

Min lilla farmor tänker jag på nästan dagligen och under Allhelgonahelgen är det därför extra fint att gå till kyrkogården och se alla ljus och blommor. Men det betyder ju inte att jag behöver välja bort en läskigt kul spökbjudning.

Att gå på kalas är kul

På gymmen i Borås har det varit ett antal firanden. Jag glömmer aldrig när mamman till ägaren av gymmet gick loss med grön hushållsfärg i håret, men förstår verkligen inte vad hon tänkte på. Alla som någon gång använt karamellfärg vet hur jobbigt det är att få bort den från fingrarna. Håret blev väldigt rött, soffan hon sovit på var även den röd. Jag vet inte hur det slutade, men jag skulle tro att det var en frisör som fick rätta till det hela till slut.

img_0360-2

En halloweenbjudning behöver inte vara en jätteansträngning

Att bjuda barn är en enkel match, de har ju otrolig fantasi. Det räcker med att lägga majskorn i en skål så ser alla trolltänder. Ketchup i glas är blod, spagetti är maskar och ormar. Oliver med pimiento blir perfekta drakögon, spunnet socker en självklar spindelväv, av cola och fanta blandar du träskvatten och med hushållsfärger är det lätt att skruva till det hela ytterligare. Man måste inte köpa en stor pumpa utan kan enkelt göra urgröpta apelsiner med värmeljus till halloweenlyktor.

vaccin
Sallad med vampyrvaccin

För vuxenbjudningen så kan man köra en lightvariant, capresemonster eller sallad och vampyrvaccin.

För coola ungdomar och andra orädda balanserar du lätt på gränsen till vansinne och serverar kattlåda, fladdermusvingar och hundbajs.

Smaklig(?!) måltid!

Michael

P.S. I år kommer jag kanske uppfylla mina bröders innersta fantasier, sjukhusfest med en sexig sköterska och provrörsshots.

handla på mat.se

Historia
Vill du ha fakta om varför man firar Halloween, finns en massa datum och information här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Halloween

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s