En annorlunda dag på jobbet

Att arbeta på Mat.se är spännande, faktum är att man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända. Den här historien är bara en av alla dagar i kategorin annorlunda dagar på jobbet.

Innan sommaren så hamnade min kollega Kristin och jag i ett möte tillsammans med vår chef Anders Jacobsson, musikproducenterna Claes Funke och Matias Lehtola. Claes och Matias arrangerar writing camps i Sverige. Det betyder att artister och låtskrivare har möjlighet att komma på besök några dagar, ofta till en hemlig plats för att helt kunna koncentrera sig på att skapa.

Kristin och mitt uppdrag blev att planera det som skulle ätas och drickas under dagar och kvällar. Plus att vara de två sköna personerna som fixade käk och se till att det finns något att dricka.

Utmaningen

Att hitta till rätt ställe var min första utmaning. Claes, Mattias och artisterna hade seglat ut från Göteborg till Kössö kvällen innan och jag skulle dit för att servera frukost. Nu kanske alla Göteborgare vet att Kössö är det samma som Köpstadsö men för mig var det del ett i utmaningen att klura ut.

Väl ute på ön hade vi fått GPS-koordinater och med googlemaps i mobilen var det bara att börja traska. Vägarna är små och blir ännu mindre… Över stock och sten tills vi äntligen nådde huset. Vi hade tur eftersom de lämnat dörren olåst så vi kunde smyga in och fixa frukost.

img_9868
Det här finns markerat som ”väg” på googlemaps.
leverans
Över berg, genom snår och där borta… huset som man ser lite av taket på. Dit ska vi.

Slita hårt

Medan grabbarna skapade stordåd vid datorer, instrument och mikrofoner så hade vi lite fritid. Vi hann med en kaffe på bergsknallen med världens bästa utsikt. Sen var det dags att förbereda skaldjurslunch och framförallt hitta en bra plats att servera den på.

Helt galet

Så där fortsatte våra dagar och kvällar med grillning, pizzabak och skönt häng. Ibland måste man nästan nypa sig i armen för att vara säker på att man inte drömmer. För vårt jobb är verkligen helt fantastiskt.

Om du kikar på videoklippet så kommer du kunna se mig stå och grilla, det är väl mina 2,5 sekunder of fame i samma video som Sick Individuals.

Jag undrar just vad som kommer hända den här veckan.

/Michael

P.S. Är du en grym låtskrivare eller kanske rent utav världsartist som behöver komma bort från rampljuset och vill bli pamprad av Kristin och mig. Eller helt enkelt bara är sugen på riktigt goda skaldjur?

handla på mat.se

Claes Funke och Matias Lehtola hittar man på LMG Outfly Music Group.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s