Höstfavoriter

img_2273
Vilttaco med pannbröd, timjan & ostkräm

Efter en otroligt varm sensommar har det äntligen slagit om till höst. Värmen var underbar men åh så fint det är med höst!

Alla färger, dofter och trevliga traditioner. Även om det är fullkladdat med todo-saker i kalendern så lägger det sig ändå ett lugn över allt.

Matlagningen får ta tid igen. Grytor, gratänger och grahamsbröd som får långjäsa över natten. Mustiga smaker med vilt, svamp, rönnbär och allt annat som naturen har att erbjuda.

Oktober är en underbar matmånad med så mycket gott att skörda och plocka. Som alltid när man pratar säsong så skiljer det sig såklart lite beroende på vart i Sverige man bor, men på det stora hela så är det ganska likt.

Här kommer några av mina höstfavoriter:

Rotfrukter – rika på kolhydrater, vitaminer, mineraler och fibrer. Söta, prisvärda och går oftast att hitta närproducerade. Tacksamma i soppor, grytor, långkok, gratänger, bröd och mycket mer.

18273
Rotfruktsfrittata

Vilt – mer ekologisk kött än så finns inte. Det lever i det fria, sköter sig själva OCH sköter även om våra svenska skogar på köpet. Sen är det även både gott och bra kött att jobba med.

img_2231
Hjortburgare med bakade tomater & rotfruktschips

Kålen av de bra råvoror som vi har året om i olika former. Just nu vill jag äta vitkål, spetskål och savoykål lite sötat med sirap i dolmar, pudding och wok.

22635
Kålpudding med ris & rårörda lingon

Svamp – just nu finns det bra med trattkantareller i skogarna, i alla fall om man har bra svampställen:)

Annars finns det bra med svampställen även i butiken. Bra ställen vid frysen, torrförrådet, konserverna, frukt och grönt. Bara att klicka hem och slippa rensa.

img_1163
Ugnsomelett med svamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s