5 snabba köttfärsrätter som räddar din vardag

Den där Cajsa Warg gjorde det lite lätt för sig med ”man tager vad man haver”. För visst har det hänt oss alla att man står och kikar in i ett gapande tomt kylskåp. Jag vill påstå att det behövs lite mer än en halvfull kaviartub och krossade tomater för att kunna göra underverk.

Här är mina fem bästa tips på snabba köttfärsrätter som kan rädda din vardag.

img_6875

1. Vitkål- och färspanna

Snabblagat som sjutton, mitt rekord är 9 minuter. Har man varken jordnötter eller böngroddar hemma så skippa det. Recept och inköpslista på Vitkål- och färspanna.

img_9428

2. Fusilli & köttfärssås

Alla goda ting är tre… En låda fusilli, köttfärs och en färdig pastasås på burk. Middag på 15 minuter. Recept och inköpslista på fusilli och köttfärssås.

img_2513

3. Köttfärslimpa med paprika & chili

Här behöver du inte spendera någon lång stund i köket. Rätten klarar sig fint i ugnen helt själv. Recept och inköpslista på köttfärslimpa med paprika och chili.

img_1309

4. Cowboygryta med tortillachips

Bara namnet gör ju att rätten är insåld utan undantag hos barn och vuxna med lite barnasinne kvar. 20-25 minuter i köket. Recept på cowboygryta med tortillachips.

img_4475

5. Hemlagad kebab

Galet smart sätt att steka färs på. Radda upp familjen i en lååång kö och låt dem beställa sin drömkebab. Vilken sås? Stark, mellan eller vitlök? Recept och inköpslista på hemlagad kebab.


Köttfärs… japp, precis. Det betyder ta den färs du gillar bäst eller kanske till och med har hemma i frysen. Fläsk, nöt, lamm eller vilt. Det är bara experimentera.

/Michael

Om jag fick skulle jag vilja göra en hel bok med färsrätter. Snabba, lättlagade och goda vardagsrätter som skulle rädda världen från idétorka. Hur låter ”Femtio fantastiska färsrecept”?

Recept och allt du behöver med ett klick på:

Köp allt du behöver med ett klick:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s