Retrotips för en smakrikare vardag

Vi har alla någon gång hört ”spara skrovet och koka en egen buljong”… och visst är det en tillfredställande känsla när man väl kokt, kylt och packat in sin buljong i en burk. Men det är nog inte många som verkligen hinner stå med det.

I sommar har Kristin och jag testat retro-genvägen med Knorr buljongtärningar. Uppdraget var att testa och tycka till. Redan innan vi satte igång hade vi båda ett litet försprång, eftersom det väldigt ofta slinker ner en buljongtärning i våra recept.

IMG_1071

Perfekt genväg

Vi är alltså överens om att koka egen buljong tar sin lilla tid och därför är Knorr buljongtärningar en smart vardagsgenväg. Ser nästan retrobilden av mig själv som nybliven förvärvsarbetande tidigare hemmafru som kommit hem och ska presentera middag på kort tid.

IMG_0922
Buljongtärning i pannkakssmeten – hur smart som helst.

Smarta tips

På förpackningarna står det, använd som bas i såser, soppor och gryträtter. Men det finns så mycket mer att testa.

  • Koka pastan med en buljongtärning
  • Koka ris med en buljongtärning
  • Koka bulgur, quinoa och matvete med en buljongtärning
  • Ner med smulad buljongtärning i köttbullarna
  • Smula ner lite buljong i pannkakssmeten
  • Använd buljong som degvätska till bröd

Knorr buljongtärningar finns i många varianter. Grönsaksbuljong, hönsbuljong, svampbuljong, fiskbuljong, kalvbuljong, köttbuljong, kött- och grönsaksbuljong och mörk oxbuljong.

Michael

handla på mat.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s