Må bra middag

IMG_7696
Fruktsallad med choklad

Mat är SÅ mycket mer än bara näring och vägen till en mätt mage. I vår familj försöker vi hålla på att vi skall äta minst ett mål mat om dagen tillsammans. Det går si så där, men vi tycker om tanken i alla fall.

En stund tillsammans då man inte stressar igenom måltiden, hinner njuta av både maten och stunden. Inte pepprar med frågor om hur det har varit i skolan utan bara är tillsammans. En må bra middag!

Finns det tid och ork så blir det även efterrätt. En ack så viktig del av middagen. En del som tyvärr verkar ha fått ge vika av vår hälsofokus. Men det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra. Utan man kan förlänga middagen med goda och nyttiga efterrätter.

19607
Blåbär med smält choklad

Högst upp en fruktsallad med bär och frukt som man enkelt toppar med lite choklad, nötter, chiafrön eller testa att smula sönder några digestivekex. Testa vad som finns hemma i skafferiet. Ovan, nyplockade blåbär med smält choklad.

Och jo, choklad är nyttigt. Något vi verkar lägga ner överraskande mycket forskning på i världen:)

IMG_1755
Blåbärspaj med vaniljyoghurt

Eller den här smarriga Blåbärspajen bakat på Pauluns knapriga müsli med kokos och hasselnötter. Här serverar vi med hängd vaniljyoghurt. Är man mer sugen på en vaniljsås så fungerar det. Ett tips är att blanda vaniljsås med en klick yoghurt, mycket syrligt och gott.

Just nu har vi måbra vecka på Mat.se och har fyllt butiken med massa nyttiga godsaker. Välkommen in och MÅ BRA!

pin_white_large (1)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s