Städa miljövänligt!

d3ba3229-c667-427e-80bc-c3395cf9f5dd-1.jpg

Jag gissar att vi inte är ensamma småbarnsföräldrar som blir galna på stöket och kladdet därhemma. Jag imponeras dagligen av hur mycket de små kan kladda. Hur kan en liten ostmacka hamna på en hel liten kropp, bord, stolar, golv och väggar på väg till handfatet.

Och då har vi ändå satt ribban lågt, för annars blir man galen. Nu börjar det dock kännas som att vi närmar oss att kunna….tja höja ribban lite igen.

Det kladdas och spills fortfarande för fullt men tidigare hann man liksom aldrig torka innan det kom något nytt. Det hinner man nu. Vi ser ljuset där borta i kladdtunneln mot att en vacker dag återigen kunna ha ett städat hem. I alla fall en liten stund.

Småbarnsåren har inneburit mycket oväntat och att vi skulle bli sådana städproffs (självutnämnda) var en överraskning.

Som proffs behöver man naturligtvis bra städprylar, och man behöver bra städmaterial som inte medför massa onödiga gifter. Nej, vi skall inte äta det, men får i oss det ändå. Så tänk smart och miljövänligt även här!

2abc0fcc-10d0-436c-9f91-751d3704824b

Fem smarta städtips:

  • Bra städmaterial – Pure effect! Idag betyder rent mer än bara att smutsen ska väck. Miljövänliga städprodukter, med mindre skadliga kemikalier både är rena och gör rent. I vår pågående ekovecka har vi extra bra pris på Pure Effects startkit. Här hittar ni det i Göteborg, Stockholm och i Malmö.
  • En bra Sopkvast. Därför att skulle jag mot förmodan orka ta fram dammsugaren så kommer jag ändå inte orka ta bort den. Plus att alla vet hur kört det är att dammsuga upp ris, keso och annat kladd. Sopa tar sekunder.
  • Ättika, citron, bakpulver, äggskal, vinäger….glöm inte bort alla städprodukter ni redan har i skafferiet.
  • Damma och våttorka är något vi är ganska dåliga på. Kemikalier i vårt hem (för jo de finns där vare sig vi vill eller inte) gillar damm och samlas gärna där. Så damma och våttorka med bra städdukar i microfiber. Dessa nedan från Pure effect ingår i startkitet.
  • Tvätta mindre och vädra mer. Vi måste inte alltid tvätta kläderna utan ofta räcker det med att vädra dem. Vi tvättar väldigt mycket i onödan.

badge_medium-handla_360

Välkomna in i butiken!

/Kristin

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s