Må bra-vecka på Mat.se

Hälsoveckan som blev må bra-vecka. För hälsa är ganska svårt att definiera och det hela handlar ju egentligen om att må bra i kroppen och i knoppen. 

För att göra det hela lite krångligt, är nog det som får mig att må bra, inte alltid samma saker som får dig att njuta. Men ändå, här kommer ett par tips som kanske kan hjälpa dig lite på traven.

shutterstock_52612633

Vila/dagdröm

Står högt på min lista och kan vara att ligga i soffan och titta i taket. Sitta och titta på naturen eller läsa en bok i timmar på balkongen. Ta ett bad och lyssna på skön musik.

Recept på eget badsalt och badbomber hittar du på Mat.se.

shutterstock_89536249

Träning/aktivering

Oavsett vem man är så behöver man nog någon sorts fysisk aktivering för att känna balans. Hur mycket är självklart lite beroende på vad man göra annars. Ägnar man sig åt kroppsarbete eller har ett otroligt stressig jobb kanske yoga kan vara en bra träningsform.

Att träna hjärnan är nog så viktigt, varför inte rota fram en tidning med suduko. Läsa en bok, läsa en bok på något annat språk. Lära sig något nytt eller fördjupa sig i något man redan kan en del om.

shutterstock_1350696

Skönhet

En spa-vistelse kan göra underverk. Det klart, direkt efter, en massage och ansiktsbehandling kanske man inte känner sig som snyggast. Flammig hy och ränder i ansiktet efter att ha legat på en massagebänk. Vill man ha snabb effekt på snyggkontot så är kanske en ny frisyr är bra.

Självklart har vi tips/recept för gör-det-själv (DIY). Citronskrubb,

I butiken hittar du massor med hårvårdsprodukter.

shutterstock_300552959

Kost

Självklart skulle jag vilja säga käka sånt du gillar så blir allt bra. Men faktum är att du behöver tänka lite på vad och hur mycket du äter. Därför gäller balans även här… mellan kolhydrater, proteiner och mängd vs aktivering. Sen kan man själv få välja om det ska vara kött eller inte. Självklart blir det ett plus om du äter en hel del grönsaker och frukt (ekologiska såklart).

Vad får dig att må bra?

Michael Krantz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s