Att fota surströmmming

Ni har väl inte missat att det varit surströmmingspremiär. Har det öppnats burkar i er närhet så borde ni inte ha missat det. Fisken som har en helt egen stank doft och verkar dela alla matmänniskor i två läger.
Vilka sida står ni på?
Hör ni till sidan som ger tummen upp eller ner?

Jag och Michael fotade den här surströmmingen till ett Metro-jobb för något år sedan. Vår Matstudio ligger omringad av kontor och mötesrum.

Först fotade vi med stängda burkar. Riktigt, fina, jästa buckliga burkar. Sen kände vi att självklart måste vi ha med fisken på bilden. Så det var bara att öppna och pysa ut imponerade moln av sur, syrlig doft.

Michael pep iväg som ett skott och det började pustas och stånkas från alla rum. Så på vårt jobb verkar en majoritet stå på nja-sidan.

IMG_3086

Jag håller med om att det luktar värre än det smakar, och en bra klämma med smör, tunnbröd, mandelpotatis, rödlök och surströmming kan jag allt tänka mig.

Fast helst äter jag allt den goda strömmingen stekt eller grillad. Vad man än tycker tycker vi om våra traditioner. Jag tror även att vi tycker om att tycka att det här är lite konstigt och äckligt. Så på något sätt tycker vi allt om det!

Vad tycker ni?

/Kristin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s