Sommarkollo med KFUM

20160707_130941

Vi har ALLA ett ansvar att skapa en hållbar framtid. På Mat.se arbetar vi aktivt för att förbättra oss på alla tänkbara områden.

Medan vi gör det så försöker vi även vara delaktiga i verkligheten (IRL )för att dela med oss av resurser, för att sponsra, för att lära oss och framförallt inspireras av alla fantastiska organisationer, föreningar och eldsjälar runtomkring oss.

Vi är stolta över att få berätta om alla våra samarbeten. Vi bidrar med de delar som vi är bra på – mat!

20160704_151320

Här är från KFUM:s ungdomsläger i Göteborg i somras.

KFUM Göteborg är del av den internationella organisationen YWCA-YMCA. De arbetar för solidaritet, demokrati, människors lika värde och ansvarstagande i samhället genom olika aktiviteter som stimulerar unga människor.

Under ett års tid har KFUM hämtat mat hos oss en gång i veckan. Maten har sedan fördelats vidare av olika ideella hjälporganisationer som t.ex. Refugees welcome, till platser där den behövts som mest. Under en period var det centralstationen, och senare har maten främst gått till gruppboenden för nyanlända.

20160706_144928

Under sommaren har KFUM drivit dagsläger för ungdomar i Bergskristallparken i västra Göteborg. Ett samarbete med Göteborgs stad där fokus har varit att erbjuda alla barn samma möjlighet att ta del av roliga sommaraktiviteter. Så dagar fyllda med lekar,pyssel, skateboard, boule, bygga drake, femkamp och tipspromenad.

Alla har varit välkomna, allt har varit gratis och det har inte krävts någon föranmälan. Varje dag har det även bjudits på lunch. Det fanns en liten matbudget från start, och med extra matleverans från Mat.se så har den kunnat utökats och räckt till många fler.

20160704_151012

Det har varit så roligt och uppskattat att vi har kunnat bjuda alla på lunch. Det har bidragit till en allmänt go stämning i hela parken och närområdet. Vi har haft runt 70 olika barn och ungdomar som deltagit en eller flera gånger. De flesta har varit återkommande och alla har svarat att de har haft väldigt roligt!! 

Carolina Lopez,  Verksamhetsutvecklare socialt arbete KFUM

Tack KFUM för ett fint jobb!

/Kristin

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s