Skaldjursfond

IMG_8428
Kräftsoppa på egenkokt fond

Vi fortsätter på kräfttemat.

För när ni sedan har ätit opp alla kräftor, diskuterat bajsrand och huruvida man verkligen måste äta ALLT. När ni har tröttnat på den där viktigpettern som envisas med att mästra om hur mycket de äter på sina kräftor.

Det är då ni förklarar att ni ALLTID kokar fond på skalen, så det gr inget om man ha missat en liten del någonstans.

En skaldjursfond slänger ni nämligen ihop snabbt och enkelt. Jamen VEM är sugen på att sätta igång med det mitt i natten?

Näe, men då tar ni en resorb, samlar kraft och lägger alla skal i dubbla fryspåsar och fryser in. Sen kokar ni fond när tid och ork finns.

Det är väl värt mödan!

b1-690x476

Varför?

Därför att det finns så mycket smak kvar i skalen. Det tror jag alla som har glömt att slänga soporna efter en kräftskiva kan hålla med om. Den smaken tar man tillvara på och får en fond som smakar ljuvligt!

Det kanske låter mekkigt, men som mycket annat så är det inte så krångligt när det väl kommer till kritan.

Fond går jättebra att frysa in, och är enklast att göra småportioner som isfack eller istärningspåsar. Så slänger man bara ner några kuber när man gör sås, soppa eller gryta. Man kan även smaksätta en kall sås, aioli eller dressing.

Det måste inte vara de stora skaldjuren utan funkar fint även med räkor.

Sen är det förvisso många saker som är enkla att göra som bara inte blir av, så som tur är har vi en väldigt massa bra alternativ i butiken.

badge_large (1)

Välkommen in!

/Kristin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s