Det finns så mycket att fira

I veckan så fyllde jag år, det är väl kanske en av få saker som inte längre är så mycket att fira enligt mig själv. Jag fick en härlig frukost och självklart paket. Ända från Dresden i Tyskland kom en mortel – eftersom det visade sig efter tysklandsbesöket att jag inte ägde någon mortel i Falkenberg. Av grannen fick jag en drake som kommer flyga finfint vid kusten och av Patrik fick jag något grymt spännande som jag får återkomma om.

Plus eller minus

Det finns otaliga böcker om hur man ska kunna påverka sin inställning till saker och ting. Att man liksom kan bli en positiv eller negativ person som antingen alltid ser något positivt i saker som händer eller situationer som uppstår.

Min kollega Kristin är en sån. Hon har alltid en idé om hur man kan tolka saker som kan tyckas vara negativa ur min eller någon annans synvinkel. Det bästa är att just den där positiva inställningen smittar av sig. Kan komma på mig själv att tänka ut en positiv förklaring.

Ett exempel

Här är ett exempel, jag skickar ett mejl och får inte svar

Tidigare hade jag tänkt ”den människan skiter i allt och orkar inte svara”. Med Kristins positiva påverkan tänker jag ”åh, hen måste ha superkul på sin semester och har liksom bara inte haft tid att svara”.

Läge för ett tårtkalas!

Så omge dig med positiva människor och sätt igång att fira lite mer. Varför inte baka en tårta?

Unna dig något gott i helgen.

/Michael

 

Köp det du behöver med ett klick på:

Köp allt du behöver med ett klick:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s