Grilla dessert

IMG_9951

Ni vet när man precis har grillat färdigt och glöden är så där perfekt. Det som händer ungefär ALLTID när man grillar. Jamen det är då man fortsätter grilla sötsakerna.

Precis som den mesta grillmat så behöver inte heller desserten vara så avancerad, utan man brukar komma långt med det som finns hemma i kylen. Här grillade vi på några persikor och nektariner. Rostade hasselnötter i en liten panna och serverade med en klick yoghurt och honung.

Grilltips:

  • Beroende på vad man har grillat innan så kan det vara bra att göra rent gallret lite så att frukten inte tar för mycket smak. Oftast finns det något oanvänt hörn på grillen som man kan nyttja.
  • Enklast är om frukten är aningen hård. Är den väldigt mogen så pensla snittytan med lite olja och grilla hastigt.
  • Man kan även använda en form, så behöver man inte heller göra rent gallret. Dedikera några slitna formar till grillen, de blir ganska skitiga men det är väldigt användbart. Alltid bra att ha en form på kanten där man lägger allt som skall  varmhållas. Alldeles för många som serverar sin grillmat kall.
  • En liten panna att ställa direkt på grillen är också ett bra tips. Jag grillar oftast vegetariska biffar i en sådan, eller rostar nötter och frön. Sådana här små gjutjärnsformar brukar man kunna hitta på loppisar. Det funkar även fint med en pannkakslägg.

/Kristin

IMG_9940

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s