Våra matkassar

IMG_5840

Varje vecka sätter jag och Michael ihop färdiga kassar med middagsmenyer. Vår tanke är att komponera lättlagad vardagsmat som är färgglad, rolig och viktigast av allt GOD för både kropp och knopp!

Den skall verka som en hjälpande hand till alla hushåll som försöker pussla ihop vardagen. En hjälp till alla oss som känner att inspirationen tryter och att det här med att flanera i en matbutik inte alltid är lika rofyllt som man skulle vilja (framförallt inte som småbarnsförälder)

Just nu har vi en Vardagskasse där vi tänker mycket vegetariskt och mycket rena, säsongsanpassade produkter som möjligt. Vi använder vanligtvis inte lättprodukter utan föredrar riktiga smaker. Sen kan du naturligtvis späda ut t. ex grädde eller crème fraîche om du vill. På så sätt sparar vi både tillsatser i maten och pengar i plånboken. Vi försöker även tänka närodlat och ekologiskt.

Vi har även en kasse från Zeinas Kitchen som komponeras av den mycket duktiga matbloggaren Zeina Mourtada. Zeina vann Matbloggspriset 2015 i kategorin Svenska folkets val.

Sen kan man även alltid själv komponera sin egen kasse. Här hittar ni alla våra matkassar.

IMG_1166

Vi har tidigare kört en del teman som vegetariskt, LCHF, barnkasse, lata dagar etc. Att komponera teman är superkul, och något vi gärna skulle lägga all vår tid på. Fast grejen är att det är så enkelt för våra kunder att ändra själva i kassarna och komponera egna så alla kan skräddarsy sina egna teman.

Vi näringsberäknar inte våra menyer utan tror på att skapa en matglädje med en varierad och sund matinställning som inte stirrar på varken siffror eller tallriksregler.

Kassen innehåller fem rätter, men vill ni ha fler eller färre så ändrar ni. Rätterna är oftast ganska snälla i smak och kryddning, varpå man själv kan krydda efter eget tycke.

IMG_1391

Eftersom vi inte tror att ditt kylskåp var helt tomt innan du fick dina varor, och gärna vill att man skall passa på att använda alla resurser så brukar vi även tipsa om hur man kan variera och/eller utöka rätterna. Kanske kan du även stryka något från inköpslistan som redan fanns i din kyl.

Kassen är anpassad till familjen med två barn och två vuxna. Nu är det väldigt många hushåll, de flesta antagligen, som inte alls ser ut så. Svenssonfamiljen är idag mycket mer varierande, varpå vi tycker att man skall få skräddarsy sin kasse så att den passar just din familjs storlek och smak.

Så antingen använder ni våra färdiga eller komponerar en egen där ni bestämmer antal personer. Vilket ni än väljer så byter ni enkelt ut varor, passar på att beställa toapapper eller något annat trist att släpa hem. Ni kan även anpassa om ni vill ha ännu mer av eko, krav eller kanske mindre laktos och gluten.

/Kristin

IMG_1961

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s