Fondue – otroligt otrendigt

Ikväll återvänder Christer Lindarw till schlagerscenen och vad passar bättre än att servera en bortglömd klassiker – fondue.

Sättet du kan servera din fondue på är ungefär lika många som Christers olika peruker, oändliga. Det finns dock några klassiska kombinationer.

Den schweiziska nationalrätten och ursprunget är vitt vin, ost som smälts i en gryta och där man doppar brödbitar. Utanför Schweiz så finns det varianter som till exempel burgundisk fondue (bitar av nötkött som doppas i olja), asiatiska varianter som har buljong i grytan.

Ostfondue och varianter med olja är väldigt mättande och ger ofta en inte allt för behaglig känsla. Därför serverar jag min fondue på buljong, gärna en egengjord långkokt buljong på kyckling eller nöt. Självklart kan man välja en riktigt bra fond eller buljongtärningar och ta snabbspåret.

Dags att doppa

Ikväll kommer vi sitta med finstrimlad lövbiff, bacon och champinjoner på bordet. Sticka fast en bit bacon på fonduegaffeln och låta den koka i buljongen. Det kommer finnas något gott bröd, tomater och ett par dippsåser. Självklart vill vi även ha syltlök och cornichon i små skålar.

/Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s