Vinterpicknick & termosproblemet

Jag och Michael var uppe vid Delsjön i Göteborg och fotade vinterpicknick häromdagen. Det var svinkallt så fint väder. Tack och lov hade vi packat med oss en väldig massa termosar fyllda med värmande grönsakssoppa, buljong, kaffe,te, nyponsoppa och äppelmust.

Det måste väl ändå vara den bästa matsäcken på en vinterpicknick – värmande dryck och soppa. Dock kommer sen problemet hur man gör rent och får bort eventuell doft och smak från termosen.

Jag brukar köra på 1 msk bakpulver och hett vatten. Skruvar åt locket ordentligt och ställer termosen upp och ner (lutandes mot något). Låter den stå och bubbla tills vattnet har svalnat och diskar sedan ur. Man kan även blanda ner en msk ättika om det luktar riktigt starkt.

Det brukar funka bra. Sen så sätter sig doft och smak tyvärr gärna i locket, så det allra bästa är faktiskt att ha några olika termosar att byta mellan. Kanske en till kaffe, en till hett vatten och en till smakrikare saker som buljong och soppa.

Ut och vinterpicknicka nu & trevlig helg!

/Kristin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s