Helgplock

IMG_6213

När det närmar sig helg, man är sugen på något gott men man är även alldeles för fredagstrött för att laga mat. Då brukar det bli helgplock hemma hos oss. Blandade godsaker på en bricka där man kan plocka och blanda precis som man vill.

Lite grönsaker, ostar, oliver, kex, chark och kanske även lite skafferiutrensning på det. Alla halvfulla påsar med nötter och dadlar som ligger kvar i skafferiet efter julhelgen passar perfekt att komplettera plockbrickan med.

För underlätta ännu mer för dig så har vi satt ihop några färdiga inköpslistor med blandade godsaker. Du kan självklart anpassa listorna efter din egen smak och lägga till till de varor du saknar eller ta bort det du inte vill ha.

Här hittar du inköpslistan till Helgplock i:

IMG_4813

Eller så plockar du ihop lite egna plockrätter som Laxrullar med pepparrot (överst), Bruschetta med tomat & mozarella. Eller kanske en god Plockplanka med grillade päron, lufttorkad skinka & semitorkade tomater.

IMG_2432

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s