Ekologisk pepparkaksdeg

IMG_4794

Visst man kan köpa sig en färdig pepparkaksrulle, det går snabbt och smidigt. Men det är allt en härlig känsla att göra saker från scratch. Fast NÄR skall man hinna med det kan man undra. Jag har tusen och en andra saker som jag prioriterar före att ställa mig och göra pepparkaksdeg.

Fast det kanske är precis just då som jag behöver strunta i allt annat en stund. Skita i stressen. Varva ner, dricka glögg, gnola på en julsång och knåda en pepparkaksdeg.

Inte för att leva upp till någon Fröken präktig, Pretto eller Duktighetmorsa. Nepp – jag gör det för att det är min bakterapi. Sen lovar jag att allt det där andra som man stressade över kommer göras med mycket mer effektivitet efter en bakstund.

Och kanske de allra viktigaste anledningarna, det blir fantastiskt gott, man slipper onödiga tillsatser och kan göra degen ekologisk.

Här hittar ni vårt Ekologiska pepparkaksrecept.

unnamed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s