Städning & Pure effect.

d3ba3229-c667-427e-80bc-c3395cf9f5dd-1.jpg

Skulle ditt kök hemma klara en kontroll av Miljö & Hälsa? Nu kommer de förmodligen aldrig knacka på hemma hos er. Men när man jobbade på restaurang var det vad man gick och väntade på. Då knackar de nämligen på för kontrollbesök med jämna mellanrum. Skulle ditt kök hemma klara av en sådan kontroll? Antagligen inte.

Sen handlar det nog oftast inte om huruvida vi städar, utan snarare hur och vart. Jag kan själv känna lite panik över alla kemikalier som vi använder hemma på jakt efter det rena hemmet. När det till slut känns rent men….giftigt?

Därför känns det himla fint att vi precis har fått ett bra tillskott i butiken. Massa bra produkter från Puré Effect. Handlar nu just nu så får man även två bra microfiber städdukar på köpet. 

2abc0fcc-10d0-436c-9f91-751d3704824b

Sen trots att vi städar och har det rent hemma så missar vi några självklara stationer. Här nedan är några av de typiska ställen som livsmedelsinspektörerna säkerligen skulle anmärka på.

Disktrasan – den är tjänlig i ungefär 4 timmar. Jamen så ofta byter väl ingen disktrasa. Nej, men man Så vad kan man göra? Låt den hänga och torka mellan varven. Vet man att man byter ut den lite för sällan så koka den någon gång ibland.

Diskborsten – samma som sin kompis disktrasan.

Ismaskin – har ni det så ryker den direkt. Alltid en bakteriebov.

Kökshandduken – här torkar vi av lite av varje. Samlar ihop en en hel drös bakterier. Så när den borde åka i tvättkorgen – då torkar vi våra nytvättade händer och vår rena disk med den.

Munstycket på din vattenkran – visst vi har bra kvalité på vårt vatten. Men när skruvade du bort och gjorde rent den sist?

Skärbrädor – använd olika till olika livsmedel. Har ni skärbrädor i plast så bör det köpas nya med jämna mellanrum då bakterierna frodas i de små skärsnitten. Men den gamla slitna i trä då? Den klarar sig antagligen mycket bättre, i alla fall om den får torka mellan varven. Trä har nämligen en egen antibakterie funktion.

I skafferi, kylskåpet, frys – rensa, städa, märk upp och använd rätt sorts förvaringsmaterial.

Alla burkar med marmelad, chutney, sylt – här har du antagligen startat egna bakteriodlingar. Det räcker med att stoppa ner en sked som som varit någon annanstans eller provsmaka med ett finger.

Diskmaskin – Ecoprogrammen är att föredra, men ibland behöver man göra rent med en högre temperatur.

2 reaktioner till “Städning & Pure effect.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s