Torka citrusfrukter

Julpyssel i köket

Här kommer lite tips från matstudion i form av julpyssel. Förra året glänste Kristin med supersnygga apelsinskivor som vi använde som dekoration när vi fotograferade. I år berättade hon hur man kan fixa egna.

Ibland inte ofta men någon gång kan det ju hända att det ligger en liten trött apelsin kvar i fruktskålen. Då är det perfekt att återvinna den och göra dekorationer, givetvis kan du köpa helt nya färska citrusfrukter också.

Torka citrusfrukter

Skär frukterna i tunna skivor, lägg på plåtar med bakplåtspapper. Sen är det bara torka dem i 50°C i två timmar. Har du varmluftsugn så tar du några grader mindre och kan köra flera plåtar åt gången. Tycker du det är dumt att låta ugnen gå i två timmar passar du på att sätta in plåtarna efter pepparkaksbaket och torkar på eftervärmen.

Vad ska man ha dom till då?

Sen pyntar du hemmet med lite torkade apelsinskivor, det ser juligt ut. Eller så gör du en dörrkrans, halmstommar och färdigklädda med ris eller mossa hittar du i blomsteraffären.

Dörrkrans med apelsinskivor

Dessutom kan du göra årets snyggaste paket med lite apelsinpynt på.

Årets snyggaste paket

/Michael

One thought on “Julpyssel i köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s