Köttfärsbonanza i matstudion!

2014-10-15 09.51.17

Häromdagen kom det 10 kilo köttfärs i varuprover till matstudion.

— Köttfärsbonanza! Utropar Michael och Kristin i kör och rusar ner till lagret för att se om det finns någon mat över som de kan använda innan de sätter igång att skapa rätter och recept.

Michael och Kristin är lite av genier. Kristin kan laga vad som helst av bara en morot, en tomat eller ja av vad som helst. På  ett ögonblick har hon trollat fram en gourmetmiddag på något som skulle fått vem som helst att klia sig i huvudet och tänka: det här går ju inte. Men Kristin hon löser. Kristin är frilansande kreatör och kostekonom. Michael är omåttligt kreativ och den som förevigar Kristins mästerverk på foto. Själv kallar han sig fotograf, men han är också kreatör. När Michael själv får gå loss i köket, vilket han gör ofta och gärna, då vet man aldrig var det bär av, men bra blir det alltid!

Nu är det ju så att vi nästan aldrig får någon mat över, vilket förstås är fantastiskt. Men för att alltid vara säkra på att inget går till spillo lagar Michael och Kristin upp veckans inspirationkassar till mat.se av mat som trots allt blir över, och den mat som Michael och Kristin inte hinner ta hand om är vi så glada att Stadsmissionen tar hand om åt oss. Nu har vi ju som mål att minska matsvinnet till inget alls, men tills vi är där kan vi ju i alla fall göra något bra av maten som blir kvar.

2014-10-15 11.20.18

2014-10-15 11.20.32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s