Chefen är borta!

Alltså, den senaste tiden har det varit lugnt på kontoret och det beror inte bara på att alla är på lagret och plockar – utan för att chefen inte syns till. Lite konstigt det där, oftast är ju folk lite oroliga när chefen är i närheten, vi däremot är livrädda när han är borta.

Josefine och min chef – alltså Anders, har massa saker för sig hela tiden och ibland när han varit iväg är det värst. För ett tag sedan dök han upp med en idé.

—Nu när Sverige ska exportera JAS-plan till Schweiz så är det ju inte mer än rätt att vi handlar lite från dem, så nu ska Michael åka på utbildning till Schweiz, berättade Anders på fikat.

—Utbildning? Vad då, svarar jag. Jag är höjdrädd, har synfel och är inte alls säker på att jag vill bli pilot.

Kort därefter stod jag på Landvetter flygplats på väg till V-Zug i Schweiz. Väl framme visade det sig att det var ett företag som producerar vitvaror och i två dagar fick jag en rundtur i fabriken, provsmaka mat och provlaga mat i de avancerade ugnarna.

Miljötänk
V-Zug är jobbar aktivt med att förbättra miljön och miljöpåverkan (precis som vi på Mat.se). I företaget arbetar cirka 1.400 personer och är superengagerade. I ena änden av fabriken så står det rullar med stål, i andra änden trillar det ut ugnar, kylskåp, plåtar, tvättmaskiner och färdiga vitvaror.

Det som imponerar är miljön, det är rent i fabriken och överallt har man tänkt till. Värmen från gasugnarna där plåtar och annat emaljeras tas om hand för att värma upp andra delar av fabriken. På lagret som är kaotiskt (På ett kaotiskt lager finns inga fasta lagerplatser, utan alla platser har snarare en streckkod. När varor skall placeras, skannas först produkten och sedan den streckkod som tillhör närmast lediga pallplats) så används energin som skapas när robotarna hämtar pallar från 14 meters höjd.

På husets fasad sitter solpaneler, snyggt integrerade med den övriga fasaden.

Jag är glad att chefen har lite idéer emellanåt, god choklad gör de i Schweiz också. Fortsättning följer så fort ugnar, diskmaskiner och kaffemaskin dyker upp i Sverige.

/Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s