Äntligen!

Mat.se levererar ju mat och dagligvaror direkt hem till dörren i Göteborg. Det är ett projekt som planerats under flera år och som jag fick möjligheten att arbeta för. Det är ju ett par som försökt sedan tidigare att leverera varor hem till folk men inte lyckats hålla sig kvar, dels för att det blivit för dyrt både för kunden och för företagen.

På Mat.se har vi eget lager i Pripps gamla lokaler i Västra Frölunda, det gör att vi kan hålla nere en del kostnader och öka effektiviteten. Andra aktörer kanske plockar varor i butik, vilket kan ta tid (stora ytor) svårt att hitta? Hos oss har var sak sin plats och våra systemarkitekter gör ett sjukt imponerande arbete.

När man beställer mat och tvättmedel till exempel så kan man göra det fram till klockan 24.00, därefter samlas allt ihop, alla som beställt frukt och grönt räknas ihop och automatiskt går det iväg beställningar till våra grossister. Frukten vid partihallarna, fiskbeställningar till Lysekil, bröd och sedan dyker allt upp hos oss under natten eller tidigt på morgonen.

Sedan packas varorna till alla kunder under dagen och skickas ut till dig som kund på eftermiddagen. Frukt, grönt, bröd och andra färskvaror har därför aldrig ”legat i butik” utan är pinfärskt. Vi har fått en hel del reaktioner på hur fin frukt och färska kryddor vi levererar.

Idag har dessutom GP gjort ett test av matkassar med hemleverans, vi var billigast och har bästa sökfunktion! Ikväll får vi nog lägga oss tidigt och äta gröt så vi klarar av alla order.

Jag vet i alla fall vad jag kommer välja om jag behövs på lagret i morgon…

/Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s