Tar betalt för gammal ost

Gammal köttfärs, otjänliga köttkvarnar och fuskmärkta ostar. Aftonbladet avslöjar ett omfattande mygel med livsmedel runt om i svenska livsmedelsbutiker. Mat som borde ha slängts, mat som märks om och mat som får nya bäst före datum.

Damm, förpackningar på golven, yoghurt med bäst före datum 2008 och kokosfett som gick ut 2005. Lägg sedan till kött som passerat bäst före datum och som mals till köttfärs och får ny sista förbrukningsdag och gamla ostar som säljs som nya i delikatessdisken. Ostar som packades för fyra veckor sedan. Men på förpackningen står dagens datum.

I efterdyningarna av köttfärsskandalen för knappt fem år sedan har nu en ny matskandal uppdagats. Sceneriorna är bara en dryg handfull av hundratals rapporter i Aftonbladets undersökning, för att få reda på hur det egentligen står till med gammal mat och datummärkningar. Enligt granskningen har 70 av Sveriges totalt 290 kommuner allvarliga anmärkningar på livsmedelskvaliteten och hanteringen.

Med fusk och bristande rutiner är de stora förlorarna kunderna. I många fall handlar det om välkända butiker i de stora matkedjorna. Frågan många konsumenter säkert ställer sig är hur det är möjligt att ommärkningar fortfarande förekommer?

Om några veckor öppnar vi Mat.se och jobbar just nu för fullt med de sista detaljerna. Ovanstående är ingen glad nyhet för oss, men stärker oss i vår tro på vårt koncept. Vi har ett flöde med minimal lagerhållning och alla färskvaror bara ”mellanlandar” innan de varsamt packas och levereras ut till kund. Med andra ord mindre än 24 timmar från vår leverantör/producent till våra kunder på många av våra färskvaror, som till exempel ost, chark, fisk samt frukt och grönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s