En hälsning från Delhi-kontoret

Kort bytestid vid mellanlandning (35 minuter), stökig flygplats och resa från densamma. Detta var några av orosmolnen inför resan till vår partner i Delhi. Men oron var obefogad, resan gick som på räls. Bytestiden visade sig vara perfekt och de förväntade tre timmarna för att ta mig ut från flygplatsen blev istället en kvart och på endast 10 timmar hade jag förflyttat mig från det svenska lugnet till 17-miljonersstaden Delhi i världens största demokrati.

Väl utanför flygplatsen var det dags att ta sig till hotellet, det tog inte många sekunder innan första taxierbjudandet kom. Detta gick dock bort då chauffören inte klarade taxameter-testet, det vill säga han kunde bara erbjuda fastpris. En stund senare satt jag i en ”riktig” taxi och var med full fart på väg rakt in kaoset. Säkerhetsbälte var givetvis inte att tänka på och det tog inte lång tid innan jag önskade att jag även packat ner ett njurbälte…

Efter en stunds letande och runtfrågande lyckades taxichauffören till slut hitta hotellet. Resan tog cirka 1,5 timma och kostade 130 kr. Omgivningen runt hotellet består av stenhögar, fallfärdiga byggnader, sand, sopor, stora folksamlingar, eldstäder på gatan, lösspringande hundar och kor. Pulsen är enorm, det är liv och rörelse precis överallt hela tiden. Magiskt och fascinerande. Jag har haft ett konstant leende på läpparna sedan jag lämnade flygplatsen.

Efter ombyte, dusch och hotellfrukost ringde jag vår partner som kom och hämtade mig.  Hade egentligen tänkt få lite sömn innan, men var alldeles för uppe i varv efter ett antal nära-döden upplevelser under färden till hotellet.

Dags att påbörja första arbetsdagen…

To be continued..  // Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s