A day at the office…

(forts. från föregående inlägg)

Efter en färd genom en om möjligt än mer kaotisk trafik än tidigare var vi framme vid kontoret som ligger i förorten Noida. Namnet betyder New Okhla Industrial Development Area och det är många IT-företag som samlats här, till stor del på grund av förmånliga skatteregler. Många internationella företag har också outsourcat sina IT-avdelningar hit.

Indisk trafik
Indisk morgontrafik

Vår partner arbetar helt projektorienterat och varje team har ett eget, relativt stort rum. Efter att ha hälsat och presenterat oss igenom allihopa nådde vi slutligen ”vårt” team. Ett härligt gäng utvecklare i ett hörnrum utan fönster.

Himanshu in action
Himanshu

Efter en kort presentation skred vi till verket och gick igenom status i våra projekt, städade och fördelade om uppgifter, möblerade om i teamen, samordnade aktiviteter, satte upp mål med mera. Härligt att för en stund verkligen fokusera, även om jag var lagom sliten efter resan. Alla är verkligen engagerade och stämningen är hur skön som helst. Jag är övertygad att vi hittat bästa tänkbara indiska IT-partner. Inte minst märks det på de +150 sökande de tar in på en serie tester och intervjuer vid varje nyanställning.

Vid det här laget var jag ganska mör då jag fortfarande inte fått någon sömn, såg fram emot en behaglig resa tillbaka till hotellet. Men äventyren var inte slut, på vägen fick vi punktering. Det var en inte helt angenäm uppgift att byta däck vid kanten till en övertrafikerad Indisk väg utan filer, trafikregler eller fartgränser.

Tror förövrigt jag slog rekord i vaken tid, 36.5 timmar. Gissa om jag sov gott. Fortfarande med ett leende på läpparna.  //Mikael

En reaktion till “A day at the office…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s